27 april

Sliten; det är en perfekt benämning på det jag är nu.

Har precis kommit hem efter min första domarmatch. Dömde f10. Ändå ganska kul! Synd att det var så fruktanstvärt tidigt bara. Matchen började 10 vilket innebar att jag skulle infinna mig på idrottsplatsen halv 10.
Kom hem ganska sent inatt och det satte verkligen sina spår då jag skulle stiga upp imorse klockan 9.
Igårkväll var hemma hos sofia med mina allra bästa vänner. Sofia, Amelie, Sabina och Ida. Tände sjuttioelva ljus på deras uteplats och pratade och åt kvällen lång! Ríktigt mysigt.

Nej, nu ska jag ta en förmiddags-tupplur. Seriestart idag mot Nike och då gäller det att vara pigg och pepp!

Amanda

25 april

Jag satt precis och funderade på vilken materiell sak som är mest värdefull för mig. De flesta hade antagligen svarat datorn, mobilen eller någon annan teknisk pryl.
Men just nu är faktiskt mitt kollegeblock mest värdefullt för mig. Hela min vardag hade kraschat om det försvunnit! Där står alla mina lektionsanteckningar från flera månader tillbaka, veckoplaneringar, telefonnummer, alla blommor jag ritat under lektioner (en ren vana att rita blommor när jag tänker/lyssnar), alla sidor jag har klottrat "Hampus", datum för prov, läxor, ILA-uppgifter.. Min vardag helt enkelt.

Amanda

24 april

Solen skiner och jag har nyss invigt bikinin för i år!
Visserligen under shortsen och linnet , men ändå. Har suttit ute och pluggat atomkemi i ungefär en timme. När man väl anstänger sig för att verkligen förstå och se sammanhanget i texten går det faktiskt ganska bra och man lär sig fort! Prov imorgon och hoppas det går bra.

Nationella  i matte idag, gick ändå bra och jag blev nöjd med både B1 och B2!

Sabina: - "Tjänn så tjock" 

Amanda

19 april

Kom precis hem efter match mot Eslöv. Ytterligare en vinst, denna gången med 2-0! Jättebra spelat från samtliga :):)

Snart ska jag ta tag i alla helgens läxor. Blir plugg inför mattenationella på torsdag, atomfysiken på fredag och uppsats om atombomben även den tills på fredag. Känner mig stressad. Ovanligt va?

Men ska faktiskt stänga datorn nu och lägga mig i sängen och läsa i fysikboken! Ju mer jag hinner med nu i eftermiddag ju mer fritid har jag imorgon. Smart där!

Amanda


18 april

Min dag har varit hemsk.
So-provet gick sämst, huvudvärk hela dagen, stressad och så vidare.
Har försökt hålla humöret uppe men har dock inte lyckats. Var ute och gick i två timmar efter skolan och sedan gick jag och la mig en timme.. har faktiskt hjälpt lite. En aning på bättre humör nu och det är självklart positivt! Kvällen vet jag inte ännu var den ska spenderas. I sängen eller i soffan? Svårt val.

Saknar Hampus och vet inte var han håller hus. Någon som har sett honom?

Amanda


Talet n ?

Matteläxan denna veckan var att öva på del B2 från år 2000´s nationella prov.
Jag har länge haft problem att förstå vad man ska göra när man ska räkna ut vad talet n är, och det var just detta hela B2 delen handlade om.
Jag förstod inte mycket av läxan så bestämde mig för att fråga mina föräldrar om hjälp, som vanligtvis brukar kunna hjälpa mig att förstå. Men icke denna gången. Förstod fortfarande ingenting efter de försökt förklara något det nog egentligen inte heller hade någon aning om. Så.. jag fick ta och Hampus. Hatar att ringa honom och fråga om hjälp med läxor, speciellt då det gäller matten. Jag har VG och han har G i matte, så rent teoretiskt bör ju jag vara bättre än honom? Och detta är han inte sen med att nämna för mig att "så är det ju INTE!".
Vi har nu diskuterat i 45 minuter och rösterna blir bara högre och högre. Jag försöker så gott jag kan men Hampus blir sur när jag säger "Jag fattar inte.. ".

Men jag har i alla fall börjat förstå lite av det här med talet n nu. Så om ytterligare 45 minuter kanske jag fattar helt..

Jej, jag som skulle lägga mig direkt efter fotbollsträningen.

Amanda


16 april

Nationella prov idag igen. Nu i engelska och det var uppsattsskrivning som gällde. Gick faktiskt förvånandsvärt bra! Klar på mindre än en timme och då även nöjd eftersom jag verkligen hade gjort så gott jag kunnat.
Jag gick och lade mig vid 8 igår, och det gav nog resultat. :):)

Snart ska jag iväg och få massage och sedan är det är det fotbollsträning!

Amanda

Helgen

Har varit på träningsläger hela helgen. Har lärt mig otroligt mycket om tjejerna i laget och inte minst nyttig teori. Känns som vi tjejer verkligen har gått framåt och att vi har en stor chans att komma högt i serien. Om man jämför första träningen i Danmark och de sista.. riktigt stor skillnad!

Att vara på fotbollsplanen är verkligen bland det bästa jag vet. Man har ingenting annat i huvudet än fotboll och allt man gör är att koncentrera sig på spelet. Man glömmer vardagen och dess problem och sysslor. För en icke-fotbollsspelare är det nog svårt att förstå känslan att springa på planen och vara så grymt fokuserad och mål-inriktad (ha-ha-ha).

FLIKKA! Tillsammans är vi bäst.

Puss på er

Jag vill tacka mina vänner Sabina, Amelie och Ida för de är de dem är.

You make my days =)

Onsdag

Slapp dag, tycker vi om. Endast två lektioner idag, matten räknades inte och Sabina och Amelie vet varför. Stannade dock frivilligt kvar på skolan till 14.30 för extrahjälp från no-läraren. Ändå bra, för nu kan jag vad radioaktiv stålning är :):) 
Då jag kom hem var det chill hela eftermiddagen. Beslutade mig för inget plugg innan träning. Kände att jag behövde åtminstonde en pluggfri eftermiddag.
Sen bar det ut till Lyngby med laget för GRÄSTRÄNING, också kallat mossträning. Planen var bucklig och full med mossa med kul hade vi! Att träna på något som var grönt istället för grått var verkligen underbart.

Och nu sitter jag här. Snart sovdags men först lite genomläsning av uppsatsen som handlar om sötnosen George Orwell!

Amanda


Amelie

Idag på engelsklektion blev jag och Amelie obedda att repetera det engelska alfabetet.

Amanda: Mm, Z ?
Amelie: Vet inte..
Amanda: Typ.." zed"
Amelie: Aha, hur stavar med till det?

Ja, amelie. Hur stavar man till bokstaven Z ? :):)


RSS 2.0