Italien

Igår bokade vi resa till Italien!!! Åker den 28 juni och vi vet inte riktigt när vi kommer hem. Bokat en vecka i Italien men stannar förmodligen utomlands några dagar till.. Snackas om Österrike. Blir najs :))))

Amanda


Klassresa

Dagarna fredag-lördag tillbringade jag med min klass vid Ystad på Tygegården. Och så roligt som jag hade där har jag inte haft tillsammans med min klass på evigheter! Därifrån, samt under de fyra år vi spenderat tillsammans som en klass, har man nu så många minnen för livet som utan tvekan kommer ge upphov till skratt även då man är vuxen. Ni är bäst gånger tusen, nu gör vi dessa tre sista veckorna vi har tillsammans till de tre bästa veckorna någonsin!!

9:3, en sak är säker; jag kommer aldrig, aldrig glömma oss.


Amanda


22 maj

Detta har varit en körig dag, men underbart trevligt har jag ändå haft!

Självklart gick jag i skolan idag. Avslutade det sista nationella provet, vilket är riktigt skönt att det nu är över!
Direkt när jag kom hem städade jag mitt rum eftersom det första jag gjorde då jag kom innanför dörren var "Städat till klockan 16 då jag kommer hem. Annars sjunker ni 4 level (datorspråk)". Mhm, lustigt mother. Och av egen erfarenhet är det bäst att lyda henne!
Efter 30 minuters städning tog jag bussen till lund för att inhandla bikini. Dock blev det inte någon bikini utan ett supergrannt linne och mors-dag-presenter!
Vid hemkomsten klockan 18.00 var det middagsdag och efter det en powerwalk Genarp-runt och efter det komma in illaluktande och svettig och säga hej till Hampe!

Händelserik dag och fyfasiken vad trött jag är.
Imorgon är det klassresa och trots alla dagens incidenter i skolan ser jag faktiskt fram emot det riktigt mycket. De i klassen är faktiskt de jag har som roligast med!

Nej, nu ska jag lägga mig och läsa "En blomma i Afrikas öknen". Skitbra, riktigt skitbra!


Ledig eftermiddag

Nu ska jag sätta mig med en kopp te framför tv-n och se en film och ta det det lugnt, möjligtvis att det också blir en timmes sömn.
Åh, som jag älskar lediga eftermiddagar utan varken plugg och träning!

Match mot serieledarna.

Om 10 minuter är det samling för match mot serieledarna, Lunds BK. Jag är sjukt pepp och förhoppningsvis är mina kära lagkamrater även det. Nu är det dags att vinna tjejer!!

Amanda

Mellanstadie-kärlek

I årskurs fem blev jag dumpad av en kille som heter Christian, då kallad Chrille. Vi hade nog varit tillsammans i ungefär ett halvår, kanske lite mer, då han gjorde slut. Jag var som förkrossad och allt jag ville var att han skulle ta tillbaka mig. Men passande nog ville han inte det, vilket gjorde mig ännu mer ledsen. Jag var så fruktansvärt kär i honom och tanken på att han inte ville vara min pojkvän längre då vi skulle börja högstadiet var för mig minst sagt fruktansvärd.

Nu är min vän i nästan samma situation. Min bästa underbara kompis. Hennes fd pojkvän har, precis som Christian, lämnat en flicka ensam kvar.
Jag minns de dagarna efter break-upet (Ja, trots vi bara gick i femman tog jag vårt förhållande ytterst seriöst haha), de var förfärliga. Jag grät floder och då jag sökte ögonkontakt tittade han bort eller möjligtvis la en snäsig kommentar.
Med efter några månader hade jag i princip glömt honom. Jag kom på hur dum och omogen han hade varit och att det fanns så mycket bättre killar än honom. Vid denna tidpunkt kan det också nämnas att jag gick i årskurs sex.

Älskade vän, du vet att jag finns här!

Amanda

Avslutningsklänning.

Jag har snälla föräldrar, minst sagt. Jag hade från början räknat med att få betala min avslutningsklänning själv, eftersom jag vanligtvis brukar betala det flesta av de plagg jag inhandlar själv.
Idag var jag inne i stan med älsklings mami och jag hittade en gudomlig vit klänning inne på Topshop som jag ville ha! Och snäll som Christin Nilsson är betalar hon rubbet. Det är äkta kärlek till sin dotter det där! 

Tack, ibland är du bäst. 

Amanda


Gossip

Jag har precis sett klart Lost som, som vanligt sändes ikväll på fyran.
Jag satt mig vid datorn för att stänga de program jag hade uppe för att efter det få min skönhetssömn. Men vad ser jag? Gossip girl avsnitt 17 är färdig nerladdat!!
Blir inte sömn på 40 minuter med andra ord, men det är det verkligen värt!

Amanda

Jag har lärt mig av mitt misstag

Jag kämpar, jag kämpar och jag kämpar. Allt för att nå det bästa. Känslan att lyckas är för mig nästan obeskrivlig och jag gör allt för att känna av den känslan så ofta det bara går.  Jag vill så gärna ha högsta betyg och bästa omdöme, ibland lyckas jag och ibland inte. Jag tror att mycket handlar om vilja då vi talar att prestera, vare sig det gäller skolan, på fotbollsplanen. 
För att nå ett betyg att vara nöjd och belåten med tror jag det är mycket viktigt att både vilja genomföra uppgiften fullt ut samt att verkligen tro på sig själv! Under de senare åren har jag gjort precis det här. "Jag vill och jag vet att jag kan", de orden fungerar ganska bra på mig. De orden har gjort så att jag som person har utvecklas något enormt.

När man ser tillbaka så satte jag nog ganska stor press på mig själv innan, kanske för stor till och med. Jag ville verkligen lyckas för om jag gjorde det visste jag att jag andra skulle bli stolt och nöjd med mig. 
Men av någon anledning och på något mystiskt sätt har denna press om att alltid prestera i princip lagt sig. Såklart att jag fortfarande pressar mig själv, dock på ett mycket positivt sätt! Numera vet att jag kan om jag bara vill och jag vet också att mina föräldrar alltid finns där som stöd eller hjälp för att jag ska kunna nå det mål jag satt upp. Jag gör alla uppgifter jag får fullt ut för att göra mig själv lycklig. Inte för att någon annan ska bli det! Detta är en viktig lärdom som jag kommer ta med mig förhoppningsvis livet ut;
Att prestera för min egen skull och ingen annans, jag kan om jag vill.

Amanda

Lycka

Tre nya gossip girl-avsnitt på datorn. Kan det bli bättre?

 - KVÄLLEN ÄR SPIKAD!

Min fredagskväll.

Igårkväll hade jag kul, riktigt kul!

Vid 10-tiden blev det cykling ut till en sjö och där blev det marshmallows-grillning och mys men många vänner. När kvällen skulle övergå till natt körde jag och några till hem till Forsberg för lite lugnt festande. Hos Sabina var där redan massor av trevligt folk, sånt tycker vi om!

Senare in på natten började jag bli riktigt trött så då beslutade jag och Harald att vi skulle bege oss hemmåt, var och en på sitt håll. Vi gick en bra bit tillsammans och hade en mycket trevlig och nästan lite efterlängtad konversation. Ibland tycker jag faktiskt om honom riktigt mycket!

Amanda

Idrottsdag

Sikken dag!

Idrottsdag med fridrott på schemat. Gick faktiskt ganska bra ändå och solen sken, vilket gjorde allt så mycket bättre! Sofia fick allergichock idag igen och ambulansen fick komma och det var riktigt obehagligt att se allting. Men nu mår hon i alla fall bättre!

Ikväll blir det grillning ute vid en sjö med mina några av mina fotbollsvänner, ska bli kul och ser riktigt fram emot det! Men blir nog att lägga sig tidigt därför det är jobb + shopping imorgon. Bikini måste inköpas samt lite span på avslutningsmiddags-klänning!

Nej, nu ska jag nog vila en stund så man orkar med kvällen.

Amanda

7 maj

Så skönt det är att ha tid över!
Jag har varit hemma och vilat upp mig hela dagen. Inte känt mig speciellt bra, men nu känns det någorlunda bättre. Har ägnat dagen åt att plugga, sola och bara vila ut. Så nu sitter jag här och har inte ett dugg att göra. Har till och med tagit mig tid och städa på grund av detta HAHA!

För en gångs skull är det är faktiskt riktigt, riktigt skönt att vara uttråkad pga att-göra-brist!

Men skola imorgon för min del. Är spexfoto på schemat! Och jag tror att Jonte kommer vara bäst utklädd, haha.

Amanda

4 maj

Aloe Vera, Linement och Zon. Behövs det säga mer? Jag är bränd och hela kroppen ömar.
Men trots detta har det varit det mest lyckade långhelgen på evigheter!
Valborg, mys med Sabina och inte minst en massa fotboll.

Imorse klockan 11.30 på F-planen var det dags för semifinal och det var Genarp-Tollarp. En riktigt, riktigt bra match. De hade samma upplägg som oss, spela mycket kant och skjuta upp bollen till  anfallaren, som i vårt fall är Linnea Stenkil som är snabb som attan och enkelt springer ifrån de flesta backar.
Vi förlorade dock matchen med 0-2 och det var riktigt surt. Men nu i efterhand känns det faktiskt ganska bra. För så bra alla spelade och så pepp vi var är man ändå nöjd!

Sovdags nu i alla fall. Skola imorgon och som det ser ut nu så blir det en ganska tuff och dryg vecka. Uppsats om genetik, uppsats om miljö som jag verkligen bör lägga lite krut på, redovisning och konditionstest.
Men det att bara att kämpa på!

Och Hampus är nu hemma :):):)

Amanda

3 maj

image4
Efter dagens sista match, iklädda bortaställ.

Cup syd, JAG GILLAR DET!

Är cup hela helgen uppe i Hässleholm med fotbollslaget. I vår grupp är det ett och annat Skånelag och något regionbästa lag. Men trots detta ligger vi delad första plats just nu :):). Puttelilla Genarp. Detta är stort!

Första matchen spelades mot något Göteborg-lag som hette Kållered.. tror jag. De var duktiga men både fula fysiskt och muntligt. Jag har aldrig förstått mig på detta med att håna och sänka motspelarrna istället för att spela bra fotboll?
I första halvlek lyckades de sänka halva lagets självförtroende, varav jag själv är inräknad. Men inför andra halvlek peppade vi upp och matchen slutade 1-0 till oss!

Andra matchen talar vi inte om. Vi förlorade..men ganska stor målskillnad.

Sista matchen var betydligt bättre en andra. Spelade mot ett Hässleholmlag som började på R. De var nog riktigt slitna efter spelar 0-0 mot Höllvikens Skånelag och var inte helt på hugget. Men Genarp var peppade till max och matchen slutade 2-0 till oss.

Imorgon ska det bli fler vinster. Enligt tränarna ska vi möta två mycket bra lag. Men vi kan om vi vill! Och vi ska försöka.
Samling 08.15 så nu är det sovdags.

Amanda

2 maj

Valborg tillbringade jag med några av mina bästa vänner. Fredrik, John, Niklas, Martin, Jacob, Sabina, Ida och även Kajsa, Hanna, Jennifer en stund.

Började med att grilla hemma hos Jansson för att sedan bege oss upp till Ida! En lyckad kväll :)

Som alla andra högtider sker det incidenter i mitt liv (för att inte nämna nyår HAHA. säger bara kräksjuk). Det som hände igår hade dock inte med kräk att göra men den var i klass med det som hände på nyårsafton.
Ibland vill man bara ta fram luftpistolen och avlossa några skott. 

Hampus har i alla fall åkt nu. Han är på innebandycup uppe i Göteborg och han kommer inte hem förrän söndag. Jag måste vara en flickvän som är pain-in-the-ass men bara tanken att inte få se han förrän söndagkväll.. Usch.

Imorgonbitti är det cup för mig uppe i Hässleholm så det är dags att sova nu! Tack för ikväll Sabina. Du är bäst :)

Amanda

RSS 2.0