Comeback

Äntligen är jag på bättringsvägen! Varit sjuk sedan i lördags men nu börjar jag äntligen känna mig bättre. Jag har varit hemma från skolan hela veckan men idag gjorde jag en comeback. Jag valde dock att endast gå på samhällen och sista lektionen då jag skulle skriva ett prov i naturkunskap. Provet gick utmärkt och jag blev nöjd!

Jag har idag haft mitt första prov denna terminen. Nästa prov har jag två prov och veckan därpå ser likadan ut. Härlig planering va? Aja, det är snart över. Nu ska jag sätta mig med Ryssland, Stalin och Lenin och plugga till mitt första prov som äger rum på tisdagen.

Imorgon kommer mina finaste flickor hit och på lördag ska jag ut med Yasmine och Julkunen! Bra bra bra.


Ond och elak

H mår jättedåligt, jag är på gränsen till glad för detta. Elakt va? Det känns liksom bra att den som orsakat mig denna smärta faktiskt mår sämre än vad jag mår. Nej, det är en sådan tanke man bara inte får tänka. Fy på dig Amanda!

Framsteg, eller?

Krisen härjar fortfarande i mitt liv. Jag vill dö för ett tag, innan ville jag dö för alltid. Det tyder på framsteg väl? Jag har i alla fall klargjort med H varför han gjorde som han gjorde och fått en tydligare bild. Bilden är fortfarande svinig, dock inte lika svinig. Förhoppningsvis dör krisen ut om ett tag. Men denna händelsen kommer sätta spår i själen. Otrohet, fyfan.

Kris

Ännu en personlig kris. Vad har jag gjort för att få detta straff av gud? Usch.

Jag har i alla fall haft en trevlig kväll med mina flickor från 9:3. Vi lagade tacos och de andra badade tunna (jag bangade dock). En helt klart godkänd kväll!

Ett allvarligt bekännande

Jag ska nu bekänna en sak jag aldrig trodde jag skulle erkänna för mig själv eller för den delen allmänheten. Så här kommer det:
Jag saknar varenda diskussion som utspelade sig i klassrumen på Genarpsskola.
Ja, varenda en! Jag går nu i en klass där knappt några diskussioner alls existerar. Inte något "håll-käften-för-fan!!!" hörs skrikande i våra diskussioner. Antingen säger folk inte ett ljud eller så håller de med resterande i gruppen. Tråkigt, eller hur?
Ännu en sak att bekänna:
Jag saknar Haralds röst och argumment mer än vad jag trodde jag skulle göra.
Han var killen som hittade på en motsägande åsikt utan att alltid tro på den till 100 %. Då hatade jag det, nu älskar jag det. Detta skapade fantastiskt lärorika och inte minst riktigt skitroliga debatter och diskussioner. Men jag tror inte av någon av tjejerna i 9:3 uppskattade Haralds (eller för den delen någon av killarnas..  förutom Johns.. ibland) röst för ett år sedan. Vi rättare sagt nästintill hatade hans och deras röster och försök till diskussioner. Men nu, nu har min åsikt ändrats.

Ensam?

Sitter hemma en fredagkväll. Känner mig uttråkad och kärring-aktig. I och för sig är det rätt skönt när man tänker efter..

Jag känner mig bara lite ensam antar jag. Alla mina vänner är ute och festar och här sitter jag, ensam och övergiven. Visserligen var jag ute igår så det jämnar ut sig, haha. Jaja. På tal om ensamhet så är singellivet extremt ensamt. Hur står folk ut? Jag har inte sovit ensam på såhår lång tid (en månad idag) på nästan två år. Är det inte galet hur långt förhållande jag hade? Två jular, två nyår, två födelsedagar och två miljoner timmar hade vi med varandra.

Om jag mår bättre eller sämre sedan jag och Hampus gjorde slut för exakt en månad sedan är svårt att avgöra. Jag vet fortfarande inte om det var rätt eller fel beslut. Jag har mer tid över för mig själv och har taggat ner lite med stressen, vilket är bra. Men ensamheten är större än på två år. Är det verkligen bra? "Det går över med tiden" har jag hört tusentals gånger.. men gör det verkligen det?

Färdig för helg

Värmen i husen är tillbaka, uppsattsen är klar och franskan är gjord. Nu är jag färdig för helg! Bara en dag kvar i skolan och det känns så otroligt skönt. Helgen är inte fullspäckad än, vilket faktiskt är ovanligt. Jag börjar nämligen bli förkyld så antagligen blir det ingen träning och så har jag inga läxor eller prov jag kan börja på än. Förhoppningsvis blir det istället en helg med massor av vänner!

Förresten så har jag valt iv-val och inriktning nu. Det blir ekonomisk inrikting och retorik, samhällskunskap B och franska steg 4 som individuella val för min del. Jag är just nu nöjd med mitt val och hoppas att det också fortsätter i den riktningen!

POSSS

I-land

Mitt hem har varit omkring 17-19 grader nu i ungefär två veckor. Idag skulle rörmokaren göra slut på mitt lidande och sätta i en ny, dyr och fin värmepanne. Men gissa vad? SJÄLVKLART funkade den inte och nu står vi här.. utan varmvatten och utan värme i huset. I-lands problem?

Jag har i alla fall en underbar granne som heter Ida. Faktum med att hon nog är den bästa granne jag någonsin haft! Jag fick i alla fall låna hennes varma sköna dusch och det var så himla underbart. Tack!
Gissa vems pappa som har varit bortrest i nästan två veckor? Min. Och gissa vad jag tror? Jag tror att han undviker vårt kalla hem och bor på hotell i Stockholm (=en riktig, äkta glidare)

Veckans läxor och inlämningar är klara och gud så skönt det känns. Nu ska jag sova eftersom jag ska upp klockan 06.15 imorgon.

Amanda


Sanningen

Jag har en tendens att ofta ljuga för mig själv. Jag lurar i mig att allting är bra och om det inte är det kommer det att lösa sig. Tyvärr gör det inte alltid det, vilket jag egentligen visste redan från början. Detta är sorgligt. Varför ljuger jag för mig själv? Vad är jag rädd för? Sanningen? Sanningen har ofta en tendens att svida ordentligt och det här svidandet vill jag inte känna. Hellre ljuger jag för mig själv. Är detta normalt?


IV-val

Teckenspråk (bra merit i arbetslivet + det ger meritpoäng) + psykologi + retorik ELLER samhälle B + franska 4 + affärsjuridik? Det förstnämnda tror jag är enklast att få bra betyg i medan de sistnämnda är nog mest intressant. Så svårt det!

Val

Jahapp, då var helgen redan slut. Vad tycker vi om det? ILLA.

Fredag stannade jag hemma och tog det lugnt med min familj därför jag var trött och hade haft en riktig skitdag.
Igår umgicks jag med min underbara flickvänner hela kvällen och hade det allmänt supertrevligt!

Idag var det tänkt att jag skulle skriva klart min analys kring miljö men det gick inte som det skulle. Jag har istället vilat, sovit och tagit det lugnt.
Denna veckan som kommer är en så kallad valvecka på Katedralskolan. Man ska välja inriktning samt individuella val. Jag är 100 % lost på detta. Så fruktansvärt osäker! Samtidigt som det inte finns några kurser alls som jag vill läsa, finns där tusen. Konstigt va? Jag har i alla fall till 70 % bestämmt mig för den ekonomiska inriktningen och det är ju alltid något!

RSS 2.0