Att ha hund..

Idag har jag d-dag och har precis gått upp. Jag ska utnyttja tiden till att skriva en uppsatts om miljö och få det överstökat. Dock har jag fått ett uppdrag idag; passa Elsa. Jag har passat henne i drygt 30 minuter nu och jag börjar redan känna utbrotten på väg. För en stund sedan jagade hon katten Signe och nu ligger hon och leker med en leksak som piper så det nästan skär i mina öron. SAMTIDIGT som detta sker försöker jag skriva en uppsatts. I-lands problem? Lite kanske...

Nu ska jag göra någon god frukost.. eller kanske lunch direkt?

Intervju

Imorgon ska jag på mitt livs första arbetsintervju. Inget direkt vanligt yrke direkt utan som ledamot i elevrådet. Typiskt mig, eller hur? Haha! Jag fick i uppgift att fundera kring en del frågor till imorgon, några riktiga kluringar, men jag tror jag har svar på mycket nu. Inte hela världen om jag inte kommer in då det är många duktiga elever som söker, men håll tummarna!

Att finna lugnet

Ett av mina få nyårslöften var att jag skulle tänka mer på min egen hälsa och ta mer hand om mig själv. Jag jobbar på det. Jag gör inte längre saker jag inte vill, jag sätter mig själv i andra ledet nu istället för tredje och jag försöker stressa mindre. Ikväll har tränat med mina underbara lagkamrater, ätit en apelsin och lite mörk choklad, gjort en del läxor och nu ska jag försöka sova. Jag har gjort saker jag vill göra som gynnar min hjärna; lugnet.

Imorgon ska jag ta bussen till Sjöbo från Lund. Jag är supernervös! Har aldrig gjort det förr och vet inte ens vart jag ska hoppa av, haha. Det jag ska göra i Sjöbo är att fira min kära farfar som fyller år.

Läggdags kanske? JAPP

D-dag på onsdag!!! (=passa hundfan + plugga)

Lördagskvällen

Precis målat naglarna och är lagom utmattad. Vill gå och vila en stund men det går knappast när naglarna inte är helt torra. Ikväll ska jag ut och fira en klasskompis med mina underbara vänner och vi ska ha så kuuul! Först blir det middag hos Julkunen med en hel drös brudar och sedan åker vi till lokalen som födelsedagsGRISEN har hyrt, haha.

Men innan kvällen är kommen ska det fixas en hel del saker. Saker så som plugga, dammsuga, duscha, sminka, äta något lätt och så vidare. OCH MINA NAGLAR ÄR INTE ENS TORRA ÄN!!!

4 timmar

Idag slutade jag hela fyra timmar tidigare än tänkt och det känns så skönt! Ska nu passa på att röja undan lite läxjobb för att slippa det under helgen. Helgen annars då? Ikväll ska vi fria min bror så släkten kommer hit, imorgon ska jag träna och ut på kvällen för att fira söta Farida, på söndag ska jag nog vakna upp hos Hanna och sedan hem och städa/plugga/vila. 

ha det bra sålänge!

BIO 

Kattjakten

Sitter i köket nu och har precis ätit supergod mat. Min storebror Oscar fyller nämligen myndig idag, grattis till honom.

Just nu sitter jag och skriver på en analys kring miljön och lyssnar på musik. Sjukt så bra musiksmak jag har! Hunden och katten springer runt och jagar varandra. Hunden vill leka men katten är för mesig för det. Sån kallabalik här här! Förhoppningsvis kommer de bättre överrens om ett tag.

Nu ska jag fortsätta skriva på min analys, hade varit så skönt att vara klar en tid innan deadline och slippa den stressen.


Revyfest

Igår var det underbara-fredag och gud sån härlig kväll det blev till sist! Planerna för kvällen var kattes revyfest på Ugglarp. Åkte direkt till Julkunen efter skolan för att fixa oss, äta och sedan förfesta med några andra tjejer. Först var jag inte alls pepp i med allt som hänt denna veckan, men sedan när Farre, Hanna och Anna peppa till mig kunde man inte bli något annat än festsugen. Kvällen på Ugglarp var perfekt. Alla dansade överallt och var helt vilda! Nästa helg ska vi fira Farre också och det ska bli kuuuul.

Den kommande kvällen ska bli lugn för min del. Ska över till Amanda med mina kära flickvänner för att äta och ha sex and the city maraton.

Förresten, jag har fått en HUUUND! Elsa heter hon och är supersöt.

Nu har jag lugnat mig.. lite

Klockan är halv 1 och jag har inte lust att sova. Takida pumpas i hörlurarna och jag börjar känna mig bättre. Hampus och jag pratar på msn nu, ungefär som vanligt. Men stämningen är inte precis på topp här i mitt rum. Jag har jättemycket att göra men min koncentration på läxor, städning, kvällsrutiner etc är som bortblåst. Är detta normalt?
J
ag gör bättre ifrån mig hemma än i skolan just nu. Jag behöver tid. Möjligt att jag stannar hemma imorogn och tar igen mig. Möjligt att jag går på dagens lektioner. Jag ser imorgonbitti.

Jag har världens bästa vänner.


När det tar slut

Som många redan vet så har jag och Hampus gjort slut. Det höll i 22 månader och en dag. Det var jag som gjorde slut men jag vet dock inte om jag gjorde rätt eller fel. Det finns så många aspekter i nuläget. Jag är fruktansvärt ledsen och mina tårkanaler är snart torra. Jag älskar honom, jag vet att det inte kommer funka mer än kanske några månader till om vi blir tillsammans igen (är det då värt det eller inte? ska man tänka långsiktit eller kortsiktigt?). Det finns så många tankar att allting blir så rörigt när man försöker sätter ord på det.

Jag saknar honom så mycket just nu. Vill bara springa hem till honom och aldrig mer gå där ifrån. Samtidigt vet jag att det inte är det bästa för mig i längden. Jag kommer vara glad ett tag men sedan är vi tillbaka här igen. Men jag mår så dåligt av detta! Jag är nästan aldrig riktigt ledsen men detta plågar mig verkligen. Det höll förfan nästan i 2 år :(

Min mamma är en bra mamma. Jag berättade för henne ikväll och hon sa faktiskt några vettiga ord. Tack!

Kommer jag någonsin bli kär igen? Kommer jag någonsin kunna känna mig så trygg och älskad av en kille? Kommer jag någonsin älska någon såhär mycket?

12 januari

Uppdatering: Jag sprang. Och jag sprang i 45 min. GÖTT ELLER VAD!!!!!!

Ett paket på konsum

Hämtade precis ett paket på konsum som innehåll en vårjacka och ett par höga skor. Skorna är riktigt fina men ack så obekväma de är! Men som dem brukar säga; vill man vara fin får man lida pin.

Imorgon går jag drygt två timmar i skolan och gud så härligt det är! Inställd lektion och ingen labaration. Perfekt då man vill få mycket gjort. Ska passa på att motionera (om jag orkar ha-ha), plugga, vila och träffa Hampus. Vi får väl se vad jag åstakommer med dagen.

Kanske ska jag ut och springa även ikväll? Njaa..
Positivt: kan äta mer, får kondition och förbränner
Negativt: kallt som fan
Men frågan är om inte det negativa övervinner det positiva ännu en gång?

Söndag igen

Söndag igen! Vaknat med Hampus, degat, städat och pluggat är en hyfsad sammanfattning av min dag.

Helgen har varit ganska lugn och skön faktiskt. I fredags blev det dock sent då jag var på födelsedagsmiddag hos Yasmine. Igår sov jag nästan hela dagen eftersom jag inte var i säng förren omkring tre-tiden och på kvällen spelade jag cup som jag väljer att inte kommentera.

Ny vecka och ny tag. Vad händer i veckan då? Det är svenskprov, drygt 4-5 timmar fotbollsträning, några timmar Hampe och sen ska jag förhoppningsvis ut och festa med några brudar i klassen till helgen.

Nu ska läsa på lite svenska. 150 "svåra ord" har vi prov på. Och jajamän, visst är de svåra. Ord som syndikat, amaratur och akronym är med bland dessa 150 ord. Provet är på fredag så det är hög tid att börja redan nu!


Farida och idrott.. ack ack

I början av gymnasiet så skulle vi på idrotten säga vad vi hette och vilket sport vi utövade. Alla sa sitt namn och vilket sport de gick på och allting jag hur bra som helst - tills turen kom till Farida.

F: - Jag heter Farida..
B: - Jasså, du rider? 

HAHA. Nej, det blir inte så kul när man skriver det. Men Farre och bosse kan säkert ge er en repris på det hela!

Första dagen

Sitter här med helt nymålade naglar. Superfint nagellack i någon konstig färg mot rosa/brun/rött hållet, haha.

Idag var första dagen i skolan och allt gick hur bra som helst. Har redan kommit igång i samhällen och fått en intressant analysuppgift som ska vara inlämnad om drygt tre veckor. Det är ganska fritt då det gäller vad man vill analysera men det ska dock handla om befolkningsfrågor. Imorgon ska vår lärare ha in en planeringsplan där man ska ha strukturerat upp vad man har valt för ämne, var man ska hitta fakta och när man ska jobba med vad. Det är sådana här uppgifter jag vill ha!! De är både intressanta och jag får enklare bra betyg på det då mitt minne är sämst. Minnet behöver man ju när man ska plugga till prov, vilket jag inte tycker om.

Imorgon ska jag i alla fall ha en hel dag men mina klasskompisar. Först i skolan, sen eftermiddagen hos julkunen sen till tuffe Yasmine på kvällen! GÖTT

Dagen innan skolstart

Jag har nu börjat vänja mig vid tanken om att skolan börjar imorgon och det känns ändå helt okej.
För övrigt så har jag haft en jättemysig kväll/natt/morgon med Hampus. Igårkväll hyrde vi film och köpte massa godis. Vid 01-tiden kallade Hampus på mig och sa att det hade börjat snöa och jag sprang ut direkt. Kallt men underbart var det sådär mitt i natten! Helt vit överallt, ingen hade trampat någotstans och det var bara så fint. Sen gick jag in och la mig bredvid Hampus och då han hade bangat var han varm och skön.
Vaknade omkring 11 och då gjorde vi massa våfflor och efter det spelade vi Fifa. Perfekt avslutning på ett bra lov!

Idag har jag även hunnit med att vara hos sjukgymnasten i Dalby. Hon tog sig en titt på min rygg och konstanterade att någon muskel är låst. Grattis. Men jag har fått en hel del nya övningarna som förmodligen ska lindra smärtan lite.
Något hon också nämnde var att min konstanta huvudvärk jag har haft nu i höst förmodligen beror på hjärnskakningen jag har fått. Jag fick bollen i högra tinningen, vilket kan ha bidragit till mina problem med nacken på högra sidan vilket senare har bidragit till huvudvärken. Förhoppningsvis blir det bättre snart i alla fall!

Förfriskande

Ryggen börjar kännas bättre och jag känner mig mycket friskare! Imorgon ska jag ut och motionera också. Ska bli så otroligt skönt att komma ut och stund och andas frisk luft. Inte varit ute många minuter de senaste tre dagarna. Tragiskt!

Försöker hålla humöret uppe...

Skadad rygg och utmattad som fan. En bra sammanfattning? JA.
Igår: hemma :(
Idag: hemma :(

Annars händer det inte mycket i mitt liv. Jag pendlar mellan soffan, sängen, skrivbordsstolen och har gjort det nu i drygt två dygm. Ganska skönt att vila upp sig då jag inte varit hemma speciellt många dagar detta lovet!

Skola på torsdag. Vad tycker vi om det? Lagom kul. Kommer bli en tuff termin men självklart ska det bli kul att träffa alla sp1d'are igen.

Klockan är nu sent och jag är inte speciellt sovsugen. Visserligen känner jag mig trött i kroppen konstigt nog, men jag känner icke för att sova. Inga gossip girl - avsnitt att roa mig med har jag heller :( ackack.

Från den ena saken till den andra. Till helgen ska jag spela cup igen och det ska bli svinkul! Saknar fotbollen något enormt och det ska bli skönt att komma ut på planen igen. Dock får vi se om min rygg är reparerad tills dess! Förhoppningsvis.

Nej, jag tror jag ska gå och träna på mina engelskakunskaper såhär mitt i natten och läsa lite i min engelskabok. Haha. Ja, varför inte när jag inte har något bättre för mig? Tragiskt Amanda, tragiskt.

2 januari

Imorse var det tänkt att jag och Hampus skulle gå upp 06.00 och timmen därpå befinna oss på MQ´s rea. Detta sket dock sig och vi förblev i sängen till klockan var omkring 12. Kvällen innan blev nämligen sen då jag befann mig hos älskade Hummel en bit inpå småtimmarna. Men kul hade vi åt nyårsbilderna som tagits, haha!

Idag har jag umgåtts med Hanna från klassen och vi har varit ute och gått i min kära by, lagat mat till familjen och tjänat biobiljetter som vi sedan använde då vi skulle se "The duschess" (stavning?) på kvällen. En mycket sevärd film!

Nu hade jag tänkt och sova då det är fotbollsträning tidigt imorgon :(

Jag bangade Natilus trots allt men nu har jag börjat fundera på att gå dit igen. Kajsa, Hanna S mfl ska nämligen börja nu då de fyller 16 detta året. Detta kommer göra mig mycket mer motiverad då jag har någon att umgås med samtidigt som jag tränar. Kan ändå bli kul! Jag får tänka vidare..

Dagen efter

Min nyårskväll blev så bra den bara kunde bli! Tokdansade kvällen lång och hade allmänt kul. En perfekt kväll.

Idag är jag lagom sliten då jag inte kom i säng förrän omkring 5 tiden. Sov till föräldrarna gal om att jag skulle gå upp och gick då direkt på lunchen. Sedan dess har jag suttit här men nu ska jag faktiskt bege mig till teven. Ska fortsätta i den här stilen hela dagen faktiskt. Möjligtvis att jag beger mig upp till Hummel för en kopp te ikväll. Vi får väl se!

En outvilad Amanda.


RSS 2.0