31 mars

Om en vecka är det påsklov och det ska bli så skönt! Inget direkt planerat ännu mer än att göra en del läxor och självklart vila ut. Hade inte bangat en sekund att boka en restresa just i denna sekunden...

Förhoppningsvis kommer denna skolveckan gå fort i alla fall. Vi har många inställda lektion och därför relativt korta skoldagar. Igår slutade jag vid halv tre och mötte upp Hampus i stan. Vi köpte vax till honom och sedan tog vi bussen hemåt. Vi drog till solariet och därefter till gymmet och hade en hur trevlig sista-dagen-på-två-veckor-dag.
För ungefär 12 timmar sedan åkte han nämligen till Thailand på semester, vilket också innebär att han bör vara framme ungefär nu. Gud, så avundsjuk jag blir! Vi är inte tillsammans som vi brukade vara, däremot är vi mycket goda vänner.


Nu ska jag läsa igenom de franska glosor som jag har i läxa en sista gång sedan blir det sängen. Alarmet står på 10.00!

25 mars

Klockan är endast 22.00 och jag är tröttare än på länge vid den här tiden. Igår var ju ute och sprang på sedan-jag-minns-inte-ens-när, kanske var det det som tog kol på mig? Jag är igång seriöst med träningen och det känns så bra! Det sägs att man blir både piggare och gladare med hjälp av träning. Gladare är jag men piggare? Nja..

Redan igår, tisdag, var min helg fullbokad. Men faktum är att det inte gör någonting överhuvudtaget. Jag har inga läxor, inga prov, inga inlämningar förrän om ungefär tre veckor. Inte några krav alls.

Nu ska jag sova i alla fall! Grattis till Melina som kom in på Europaprofilen. Och Amelie Virrig Ottosson, ring mig jag vill veta om du kom in!!!!

PUSS

Dåligt resultat och nya jeans

Det är måndag och jag är lite smått sliten sedan träningslägert som ägde rum i helgen. Träningarna och kvällarna var båda lärorika och oerhört trevliga! Fler såna helger =)

Idag har jag varit på Nova med Edgren. Hon fyndade ett par alldeles för dyra skor och jag fyndade ett par riktigt snygga jeans från topshop! Vi behövde trösthandla efter resultatet på franskprovet. Något som är 100 % oförståligt är att jag ska läsa franska i mer än ett år till. Ibland tar man dåliga beslut!


11 mars

Äntligen så har jag kommit igång med min träning igen! Jag har haft nästan två månaders upphåll pga sjukdom men nu är jag back on track igen och gud så skönt det känns. Hela helgen ska jag ägna åt att umgås med fotbollslaget eftersom våra kära tränare har anordnat ett träningsläger.
Allt plugg är nu också över och jag har några prov-fria veckor framför mig. Stressen är äntligen över!

Imorgon skulle det varit vår två års dag..

tisdag

Tacka gud för att vi är lediga idag också. Imorgon har jag nämligen ett stort prov i franska som jag kommer ägna dagen åt att studera till. Provet kommer vara på 15 sidor och vi ska skriva i två timmar. Jag är ganska så nervös då jag är väldigt osäker på i princip allt vi har prov på - 200-250 glosor, 25 oregelbundna verb i fem tempus, all grammatik jag någonsin lärt mig och så vidare. Men det ska nog gå bra (....)!


Minnen

Klockan passerade precis 02.00 och jag har nu tittat igenom varenda bild som finns på min dator. Jag fick otroligt många flashbacks och insåg då även hur många fantastiska stunder jag har haft i mitt liv! Utekvällar, stunder med Hampus och mina vänner, dagar på Genarpsskolan och på Katedralskolan, semestrar och helt meningslösa bilder är min dator fullproppad med. Samtidigt som jag insåg hur bra jag har och har haft det, så insåg jag även hur mycket jag saknar. Det som har passerat kommer aldrig mer bli exakt detsamma och detta är så sorgligt. 

Sekunderna, timmarna eller dagarna efter vissa bilder togs förvandlades mitt leende till gråt, sorg, ilska. Det finns bilder bara några dagar innan jag och H gjorde slut, några timmar innan jag satt i polisförhör för första gången i mitt liv, sekunder innan jag skulle lämna Genarpsskolan för gott.

Alla minnen finns i min hjärna. Somliga som framkallar ett leende och vissa som bara framkallar bekymmer. Jag kommer aldrig få uppleva exakt samma men minnet finns kvar.

Torsdag

Idag har jag verkligen överträffat mig själv. Jag har simmat nästan 40 längder på idrotten, pluggat matte i två timmar, pluggat franska i en timme, varit ute med doggy i 30 minuter samt städat och gjort fint på mitt rum. Snacka om att göra sig själv stolt och lycklig!


Stalin

Nu är jag tillbaka i skolan efter en mycket ovanlig och omtumlande helg. Jag har en svullen näsa och en bula här och där men annars mår jag utmärkt!

Imorgon har jag historiaprov och detta är första gången under hela gymnasiet jag känner att jag inte kan det. Illa va? Något som är också är illa är att jag känner mig ovanligt lugn ändå. Men jag hade tänkt sitta här en timme till och sedan gå och lägga mig och drömma om Stalins Ryssland istället. Jag har nämligen aldrig trott på det här att sitta uppe hela natten och försöka plugga in något som ändå inte kommer att fastna under nattens gång. En timme kvar sedan får det vara nog!

RSS 2.0