Måndag

Imorse gick jag upp klockan 6 för att ta bussen 7 och börja min lektion 8.15. Men grattis till Mandizh!! Första lektionen var inställd och nästa börjarde inte förrän drygt två timmar senare =) Bra start på dagen va? JADÅ!

Nej, min dag har faktiskt varit bra. Hittade en fin klocka på rea på Ur & Penn, fick träffa Amelie och Sabina, var på min första fotbollsträning på ungefär 3 veckor pga förkyldning och så har jag veckans kommande studier/prov under kontroll. Det känns bra helt enkelt!

Nu blir det en timmes intensiv-pluggande sen soooova. Kroppen är sliten efter den ändå relativt lugna träningen, ackack JAG MÅSTE KOMMA I FORM IGEN!!
På tal om det här med form.. Sedan skolan började äter jag havregrynsgröt varje morgon och tar med mig en förmiddagsfrukt till skolan. Och jag har gått ner ett helt kilo omedvetet! Såna överraskningar gör en glad, haha.

Amanda


lördag

Idag är det lördag och det är härligt! Vaknade intill Hampus hemma hos honom men gick hem redan vid 9 för han skulle på en 8 timmar lång domarutbildning. Haha, han ska ha det!

Nu sitter jag i alla fall och gör läxor, precis som jag brukar göra på helgdagarna. Politik och Renässansen står på schemat! Politiken är intressant men Renässansen är verkligen bottentråkig. Men.. båda måste göras och det måste göras bra så jag gör ändå mitt bästa!

Amanda

Tisdag

Idag har varit en bra dag! Redovisningen om Lenin gick super. Var inte alls nervös och kände mig säker på min fakta. Dock visste jag inte att det skulle betygsättas utan jag trodde bara att det var som en övning för oss, haha. Men jag gjorde mitt bästa och hoppas på ett högt betyg!
Efter skolan fikade och pluggade jag med Amelie och Sabina och det var trevligt såklart. De brudarna gör mig så glad och skolstressen försvinner helt när jag är med dem, jag blir så avslappnad!

Men på torsdag är jag ledig. Fantastiskt va?

Nu ska jag i alla fall plugga franska och det ska bli jättekul. NOT!

Amanda

Måndag

Jag sitter just nu och pluggar, eller ja.. jag har tagit en paus. Ska redovisa om Lenin imorgon på svenskan och jag får inte in hälften av faktan! Men det går säkert bra, ska nämligen sitta någon timme till.

Märks verkligen att hösten är här nu! Det är mörkt, grått och kallt. HÄRLIGT, haha! Så idag efter skolan gick jag till Espresso House för att plugga en timme innan jag skulle ta bussen hem. Beställde varm härligt choklad och satt mig ner för att studera lite historia. Helt plötsligt börjar en gammal man som satt vid bordet intill prata med mig. Han frågade vad det var jag läste i läxa, vilken skola jag gick på och sedan började han berätta om vad han tyckte om Stockholmare. I början blev jag lite rädd när han började prata med mig men sen blev jag mest trött. Jag hade ju faktiskt satt mig där för att plugga! Men han bara fortsatte att prata och prata. Han var väl en ensam man för han betedde sig som om han var min morfar, haha! Men han var ganska gullig faktiskt.

Nej, nu är nog min paus slut så tillbaka till Lenin!

Amanda

Torsdag

Jag var i skolan idag och det gick bra! Hade bara två lektioner sån tur, hade nog inte orkat mer. Efter skolan åkte jag direkt hem för att städa mitt rum och nu sitter jag och skriver en uppsatts om Lenin. Faktiskt ganska intressant!

Imorgon är det fredag och det är alltid skönt. Har tre alternativ för kvällen och det är jättesvårt att välja..
- Myskväll hemma hos Sofia med mina allra bästa vänner
- Klassfest i Bjärred (så långt dit + jag är inte helt frisk än)
- Skaldjurskväll hemma hos min faster

Svårt att välja, eller hur? Men just nu lutar det faktiskt åt myskväll hemma hos Sofia. Ska diskutera det närmare med Amelie ikväll!

Nu ska jag fortsätta skriva om Lenin. Hade varit skönt att få det klart så jag sedan har en ledig helg. Ska nämligen redovisa det muntligt inför klassen på tisdag!

Amanda

Onsdag

Idag känner jag mig mycket piggare och på tillfriskningsvägen! Så skönt att medicinerna (nässpray+äcklig flytande sak för halsen) ger reslutat. Det är förresten inte bara medicinerna förmodar jag.. Jag har nu i 2,5 dygn bara legat framför tv-n och sett film, ätit nudlar och druckit litervis med te. Ändå en härlig avkoppling för min annars relativt anstängande och stressiga vardag!

Något som också är bra är att jag börjar 12 och slutar halv 3 imorogn. Fantastiskt va? Två lektioner är inställda, svenska och idrott, så det är därför. U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Så nu ska jag se 3 avsnittet av Gossip girl på säsong två! Så sjukt bra serie. Den som har kommit på storyn borde nästan få en Oscar, haha!

Amanda


Tisdag

Jag är fortfarande sjuk och det är riktigt trist! Bara legat hemma framför tv-n och klunkat te och hostat så det gjorde ont i överallt. Men jag står ut. Något som är värre är att missa i skolan. Vi gör mycket på lektionerna och får inte lika mycket i läxa, vilket är jättebra! Dock inte om man skulle bli sjuk. Missar både genomgång + får ta igen MASSOR.. Aja, idag började jag i alla fall dricka någon hemsk medicin som "smakar citron". Fy för fan säger jag bara. Så äcklig! Men förhoppningsvis hjälper den så då är det självklart värt det att lida =)

Nu ska jag sova. Måste jag vila upp mig för ännu en dag bestående av soff-liggaande!

Amanda


Söndag

Förkyldningen har förvärrats i helgen, illa illa. Frös som en liten råtta då jag var på Linero med större delar av nya klassen + många fler i fredags.  Det är väl därför det blivit värre.. Men kul hade jag och det var huvudsaken! Igår tog jag det lugnt hela kvällen. Lagade mat, såg film och åt godis med mina syskon. Hampus kom också en stund vid 11-tiden. Då gick vi och lade oss för att sova direkt!

Idag har varit en vanlig söndag. Vakna intill Hampus, plugga lite på kommande veckans läxor, städning och självklart en film! Har till och med hunnit döma två matcher och tjänat 200 spänn. Ändå najs =) 

Någon i min familj har just nu damp, inga namn nämnes, så jag ska dammsuga lite.

PÖSS

Sjuk för andra gången i år

Jag är sjuk för andra gången i år. Min hals gör ont och jag har feber och det är såå tråkigt! Jag blir alltid sådär jobbigt gnällig när jag är sjuk. Jag får ont överallt och minsta ansträngning gör mig trött (=sur). Usch, stackars mina nära och kära som för tillfälligt får höra på mitt gnällane, haha!

Men det finns ändå en positiv faktor. Imorgon ska jag bara vara i skolan 8.15-10.00 för att skriva ett matteprov. Efter detta ska jag ta bussen hem för att bara vila på soffan resten av dagen. Möjligtvis att jag fixar någon god lunch och sätter på en bra, romantisk film. Åh, som jag längtar!

Om man inte räknar med förkyldningen jag har drabbats av så mår jag faktiskt väldigt bra. Det går bra för mig i skolan, jag har fått många nya fantastiska vänner, jag och Hampus har det bäst,  jag märker att träning och regelbundna mattider har börjat ge resultat, min ekonomi är stabil och så vidare. Mycket fungerar bra och det gör mig glad!

Nu ska jag i alla fall fortsätta på min samhällsläxa!

Amanda

3 september

Jag ska upp klockan 6 imorgon bitti och det ska bli jättekul. Faktum är att mitt schema är så att jag får gå upp 6 på varje vardag utom en dag. En dag är alltid något i och för sig..
Men jag kommer väl in i det snart får jag hoppas.

Men alla veckans läxor är nu gjorda förutom en som jag gör imorgon på 07.05 - bussen. Känns så skönt att få alla läxor och övriga uppgifter överstökat så att man är ledig sedan! Man får liksom mer tid att göra det man vill. Så som spela fotboll, träffa pojkvännen, umgås med sina kära väninnor och inte minst sova! Så precis det ska jag faktiskt göra nu, sova.

Amanda

2 september

Nu ska jag börja intensivplugga, vilket jag inte har gjort sedan i våras. Har gjort några småläxor sedan jag började skolan nu i höst men ingen riktigt intensivpluggning. Historia, naturkunskap och franska står på schemat för kvällen. Ska studa intensivt i ca 1 timme och efter det powerwalk Genarp-runt. Efter min motion blir det film och en kopp te. Mysigt va? Ska bara försöka få ihop det med att jag bör lägga mig klockan 10 också.. haha.

Och förresten. Grattis på 16 års dagen Melina!


Ens bästa vänner

Amelie går på Polhem, Sabina på Vipan och jag på Katte. Även fast jag har många underbara vänner på Katte så saknar jag de något sjukt. Innan träffades vi varje dag på Genarpsskolan och pratade om allt, skratta tills det krampa i magen osv. Ens bästa vänner är något speciellt och det man har med de är något alldelles speciellt! Som sagt, jag saknar de.

Måndag

Idag gick jag i skolan från klockan 10.00-12.15 pga inställda lektioner. Riktigt skönt då jag annars går 8.15-16.00, vilket är drygt så in i helvete vissa dagar. Men idag var det skönt! Satt i biblioteket i drygt en timme och intensivpluggade för att sedan bege mig för en shoppingrunda på Lunds hårda gator. Plugget gick bra men shoppingen gick sämre än sämst. Hade för en gångs skull en inköpslista för att jag inte skulle köpa något onödigt utan fokusera på den absolut nödvändiga. Men fann jag något passande alls? Nej. Så det blir en tur till imorgon, i övermorgon och dagarna därefter också.. Tills jag hittar något passande. Att gå på Katedralskolan är så praktiskt, det ligger nästan precis intill HM!
Åhh, jag valde verkligen rätt.


RSS 2.0