Då världen stannar

Kärleken är obeskrivlig. När din röst kommer ur högtalarna så stannar världen. Din härliga stämma gör mig alltid på gott humör i alla situationer!  Jag tror nog jag är kär i både dig och hampus..
- Hasse Andersson; du är min gud.


Min vän är nog kär

Gumman, detta är bland det bästa som kan hända dig. Önskar dig all lycka imorgon! <3

Nöjd

Nu är mijöarbetet redovisat och klart. Måste medge att jag blev ganska nöjd till sist, men precis som alltid finns det ju grejer man kunde gjort bättre. Men överlag är jag nöjd! Får reda på betyget på redovinsningen imorgon, vilket jag lääängtar till.
Nu är det bara chillchill veckan ut som gäller. Like it

Amanda

Fyndigt hampan!

Hampus och jag bakade en kaka förra veckan som vi kallar något i stil med "bandges". Igår fick jag reda på vad detta betydde. Och jag måste medge att Hampus är otroligt mogen för sin ålder, jajamänsan.
Om ni vill veta vad det betyder så gå in på datorn och klicka er fram på "den här datorn" tills ni kommer till den här datorösten där man skriver in massa saker så säger rösten det på svengelska, datarösten är även kallad Sam. Testa er fram på lite ord så ska ni också veta svaret. Ledtråd; det börjar på B.


Börjar bli tröttsamt

Jag börjar bli riktigt trött på detta nu. I alla fall i två år har detta pågått, nu börjar det bli lite smådrygt faktiskt. Den här dikussion-besattheten ni har är ofattbar. Det är sällan riktigt, riktigt bra diskussioner ni startar  där många är delaktika i och får säga sina egna åsikter. Det känns numera som att ni diskuterar för att ni principens skull samt för att sänka motparten och dess mentala styrka till noll. I princip varenda lektion får halva klassen sitta och lyssna på era dryga disskusioner och så fort någon klasskamrat säger till er att vara tysta så får klasskamraten en kränkande kommentar, sällan av en person.

När man ser det ur den synvinklen ska det bli förjäkla skönt att börja på gymnasiet och få en förhoppnigsvis helt ny klass.

Tolka inte detta inlägg fel, jag tycker verkligen om min klass. Men ibland blir jag så fruktansvärt trött på många i den.

Amanda

Bandges

Hampus gick precis. Vi har tillbringat ännu en eftermiddag tillsammans, det var najs. Vi lyssnade högt och sjöng till Magnus Uggla och bakade en kaka vid namn "Bandges". Ingen aning om vad det betyder, Hampus kom på det och det låter grannt!

Jag behöver tips och råd; Jag och Hampus firar snart 1 år, snarare den 12 mars. Vad kan man då göra på sin 1 års-dag? Tacksam för svar =)

Amanda


Så många minnen

Idag på svensklektionen satt jag och mina föredetta låg- och mellanstadie klasskamrater och pratade gamla minnen. Minnena därifrån är verkligen många! Det vara tårar, jäkelskap (som tyvärr ledde till polisanmälning en gång), skratt och en massa väldans bus. Tjejerna jagar killarna, pussleken, dunkgömma då alla sprang ut mitt i lektionen på bara strumpor för att "dunka" sig, magpumpning (haha, ottos idé), hajen, kingen.. allt var så fruktansvärt kul på h-skolan! Visserligen tror jag inte att vi lärde oss speciellt mycket nyttigt, men huvudsaken var i alla fall då för oss att ha riktigt roligt tillsammans, vilket vi lyckades grymt bra med.
I vår klass, framför allt i 5an, hade vi en speciell relation till varandra. Vi hade då gått 6 år tillsammans i skolan och kunde varandra nästan på pricken. Detta ledde till den där speciella relationen. Det var så mycket kärlek!
Men idag, idag pratar jag inte regelbundet med ens hälften av de jag gick på h-skolan.
- Det jag vill komma är att jag tror att det är viktigt att man tar vara på det man har nu, för imorgon kanske allt är som bortblåst.

Amanda

Det är kanske dags att tänka om

Vill du dö?Jag kan hjälpa dig genom att ge dig några råd. Du dör kanske inte inom de närmsta 30 åren.. men på längre sikt lär du göra det med stor sannolikhet.
Använd inte energilampor. Sopsortetera inte. Låt alla eldrivna apparater du äger vara på dygnet runt. Köp en jädra massa kläder. Ta några riktiga långduschar dagligen. Åk inte kollektivt. Och ta förhelsike bilen till snabbköpet och dylikt!

Ärligt talat kära läsare; det är dags vi börjar värna om vår miljö! Hur mycket tjat det än är på alla möjliga internet sidor, i tidningar, i skolan etc så verkar det inte hända överdrivet mycket individernas vardag. Jag säger inte att jag toppar listan över Sveriges mest miljövänliga invånare..jag konsummerar en hel del kläder, jag föredrar långa varma duschar framför korta iskalla, jag har alltid stand-by på tvn osv. 
Men trots detta vill jag vill såklart att mina barn, barnbarn, barnbarnsbarn osv. ska få en ljus framtid. Vill inte ni också att era arvingar ska få det lika bra som ni hittills har haft det? Om inte alla hjälps åt för att skapa en förändring i vår atmosfär så är människornas död nära;
Glaciärer smälter och det överflöd av vatten det skapar kommer i framtiden täcka stora delar av land, UV-strålningen kommer vara så hög att vi med känslig hud (trots solskyddsfaktor 25) får hålla oss inne under delar av sommaren, miljontals människor i framför allt länder nära ekvatorn kommer att dö pga hetta  stormar och tsunamis kommer vara vanligare och så vidare.
Vill ni ha en global katastrof på ert samvete? Om inte, så fundera över vad du kan göra för att vår framtid ska se ljus ut. Jag har tänkt om, kanske på tiden att fler gör det.

Amanda


Gymnasie?

Jag har varit inne på webben och ändrat mitt gymnasieval tusentals gånger, nästan i alla fall. Jag har valt frisör och samhällsvetenskapliga linjer som 1,2,3. Men frågan är, polhem eller katte överst?! Visserligen är det preliminärt nu men ändå. Jag kan inte bestämma mig! Finns så otroligt många, både positiva och negativa, faktorer med båda skolorna. Det kommer förhoppningsvis bli bra vad jag än väljer.. men ändå känns det så fruktansvärt osäkert!

Amanda

all good things come to an end.

You ask me if I love you

And I choke on my reply

I'd rather hurt you honestly

than mislead you with a lie

And who am I to judge you

On what you say or do

I'm only just beginning

To see the real you

And sometimes when we touch

The honesty's too much

And I have to close my eyes and hide

I wanna hold you 'til I die

'Til we both break down and cry

I wanna hold you 'til the fear in me subsides

Detta var en av de värsta sakerna som kunde hända, utan tvekan. Damn it


Kärlek vid första ögonkastet

Nintendo Wii, i love it.


Onsdag

Dagens humör: glad, men trött.
Dagens borde: plugga svenska
Dagens frisyr: nedsläppt
Dagens klädsel: blåa jeans, vitt linne, lila tröja, silvrigt halsband, silvriga örhängen, silvrigt armband
Dagens planer: skola, plugga, promenad, träffa hampus
Dagens materiella vill ha: laptop, säng
Dagens längtan: sommaren
Dagens fundering: hur ska man förklara växthuseffekten på ett enkelt och utvecklat sätt?
Dagens beroende: apelsinjuice
Dagens tråkigaste: engelsklektionen 08.30
Dagens personer: 9:3
Dagens tidning: sydsvenskan, B-delen.
Dagens låt: halleluja - Allison Crowe

Hjälp?

Varje gång jag har skrivit ett fördjupningsarbete har jag kommit igång lätt och vetat precis vad jag ska skriva. Denna gången sitter jag och glor rätt in i skärmen. Visserligen vet jag någorlunda vad jag ska skriva men jag kan bara inte formulera mig! Mycket, mycket frustrerande. Någon som har någon idé hur man börjar ett arbete angående miljöaspekter på ett bra sätt? Tacksam för hjälp.

Amanda


2008's start

Jag kan inte komma på något värre än att kräkas. Jag badar hellre med giftiga ormar. (Okej, där överdrev jag kanske lite..)
Jag får verkligen panik. Det går inte att knappt att beskriva.. Jag känner mig halvt medvetslös, svimfärdig, hela kroppen skakar, tårarna rinner, jag vågar inte röra mig mer än nödvändigt,  jag tappar tankeförmågan. Ingenting i min kropp fungerar som det ska.

Såhär kände jag hela nyårskvällen. Jag visste att kvällen skulle bli oförglömlig, jag visste det.

RSS 2.0