Första advent

Idag är det första advent. Något speciellt med det? Nej, inte egentligen. Om vi ska nämna något som är speciellt med detta årets advent så är det att jag har suttit i princip hela dagen och pluggat franska, som jag har prov i imorgon.

För att summera helgen lite kortfattat:
I fredags var jag som sagt hos Amelie med tjejerna från gamla klassen. Julbaket blev bra och det blev mycket skratt! En lyckad kväll helt enkelt.
Igår umgicks jag med min vän Kajsa och kring 23.00 begrav vi oss mot Fredriks hus där det var en mindre tillställning. Trevliga tjejer från Katte och trevliga killar från Genarp. Ännu en lyckad kväll helt enkelt!

Jaha, så denna kvällen då? Den är inte riktigt planerad än. Antingen sätter jag mig och pluggar lite matte, som jag har prov i på onsdag, eller så beger jag mig till Hampus enkla boning. Beslutet är ännu inte taget som sagt, så vi får se.

Veckan som kommer, kommer bli en blandning av roliga saker och mindre roliga saker. På måndag och onsdag har jag prov, på tisdag har jag labb och går till klockan 4 = mindre ball. Men på torsdag börjar jag klockan 14.00! Min klass ska nämligen hjälpa till på tvåornas och treornas årliga FN-rollspel. Denna tillställning hålls även på fredagen. Det ska bli väldigt kul och sovmorgon på torsdagen och sluta klockan elva på fredagen är ett stort plus!

Amanda


Fredag!

Just nu är jag så trött på allt och alla. Trött på skolan, trött på hemmet, trött på folk vars hjärnor och beteende slutade utvecklas vid 10 års ålder. Ska i alla fall träffa några av världens bästa tjejer om någon timme och förhoppningsvis så ska timmarna med de lugna ner min ilska och stress.

Amanda

Jag vill lyckas

Kom hem från gymmet för en stund sedan. Blev mest kondition idag för orken var noll. Men kände peppen en stund på steppmaskinen. Men.. den dog olyckligtvis ut efter några få minuter. Aja, ska se om det går bättre på lördag förmiddag!

Imorgon är både min första och min sista lektion inställd. Kan det bli en bättre avslutning på veckan? Tror knappt det. Förresten så är allting spikat inför morgonkvällens reunion med mina gamla tjejkompisar från nian. Ser så mycket fram emot det!

Kom på innan idag att det är redan på måndag som jag har franskprov. Tanken "illa" slog mig direkt. Jag bör nämligen sätta ett MVG på detta provet. Så det får väl bli en sån där rolig helg nu igen - mestadels bestående av plugg!
Men som jag sagt förr: Vill man lyckas så måste man kämpa för det också!

Amanda

Hipp hipp

Idag har jag sett Tiffany Persson/Morgan Pålsson på Espresso House. Jag och några tjejer i klassen drog dit på en håla vi hade och vi blev helt exalterade då vi såg henne/honom!!!! Vi fick autograf och ett foto. Gött snack :)


Huvudvärk och stress

Huvudvärken dunkar och stressnivån är högre än på flera veckor. Har så mycket som måste göras och så mycket som jag vill göra utöver detta! Idag ska det städas, pluggas en MASSA, hinna läsa veckorevyn och eventuellt träna. Jag tror knappt min kvällsplan håller.

Jag har precis laddat med en kopp te i alla fall. Testade Indian Chai idag och gud så gott! Nya favoritet, helt klart.

Nej, nu måste jag sätta igång med lite vettiga saker om jag ska hinna med allt som är planerat för kvällen.

Amanda

Amelie kan hon!



Julmyset på fredag med 9:3 tjejerna löste sig tydligen (som jag sa ha-ha-ha). Amelie fick tummen ur röven och det är spikat hos henne. GÖTT SNACK! Det ska bli så mysigt och ha alla samlade igen. Senast jag träffa er allihopa på en och samma gång var på avslutningsfesten.. Så fredag är absolut något att se fram emot!

Händelserik dag

Gud, så mycket jag har hunnit med idag!

Klockan 08.00 befann jag mig hos min sjukgymnast i Dalby för att ta ännu en titt på min rygg/nacke. Efter detta entimmesbesök åkte jag hem till Genarp. Väl hemma fann jag en liten pojkvän sovandes i min säng. Efter ett tag gick han äntligen upp och vi bakade scones och hade det allmänt mysigt. Han gick hem omkring 11 (d-dag hade den jäveln!!) och då satt jag mig för att studera lite innan jag skulle ta bussen till skolan. Klockan 12.30 befann jag mig i skolan för att två lektion, samhäll och historia. Talar just nu om WW1 på historian, vilket är ganska intressant. På samhällen såg vi film och halva klassen tog då en tupplur. Jag tog bussen hem efter detta där jag mötte min underbara vän Sabina! Väl hemma, omkring halv 5 tiden, satt jag på en kopp te och åt en överbliven scone(s).

Nu sitter jag här. Pepp för lite läxläsning och sedan blir det eventuellt Natilus på det. Känner redan att mina muskler har växt!!!

Förresten. På engelskan läser vi den tråkigaste novellen på 100 (!!!!) sidor. Den är så tråkig men ändå var det tack vara denna novell som författaren fick ett nobelpris. I alla fall. Astrid i min klass kom med en utomordentlig idé idag! Både hon och jag har nämligen endast läst 50 sidor på två veckor och boken ska vara klar på fredag. Både hon och jag somnar nämligen varje gång vi läser. Så vi ska läsa 25 sidor idag och 25 sidor imorgon. FY FAN VAD KUL DET SKA BLI!

Amanda

En helt vanlig måndag

Nu har jag precis kommit in i värmen efter en fotbollsträning på snö och is. Däremot var det en mycket rolig träning då Nisse & Mats varit på tränarkurs igår och lärt sig en del nya övningar!

Idag har jag varit i skolan och det har varit en relativt vanlig dag bestående av svenska, naturkunskap, franska och en historialektion. Om vi ska nämna något kul som hände under skoldagen så är det killen som ställde sig på ett bord i matsalen, lite random sådär, och förklarade sin dessförinnan dolda kärlek till en tjej som också satt i matsalen. Så otroligt gulligt!

På fredag ska jag göra något riktigt kul! Jag ska träffa alla (förhoppningsvis) tjejer från min gamla klass och ha julmys. Folket måste bara få tummen ur röven och kolla vem vi kan vara hos. Men det löser sig, det gör det alltid.

Nej, nu väntar en varmdusch och sedan ska jag nog se en film. Börjar nämligen inte förrän 09.45 imorgon!

Amanda


KATTE <3

Idag mötte Katte Spyken i handboll och Katte ägde så hårt! 25-16 eller vad blev det?

Idag har varit en sådan dag då jag fått bekäftat hur bra Katte faktiskt är. Stämningen är så skön! Fullt ös medvetslös på läktaren och alla stöttade vårt lag. Härligt känsla.

Ikväll blir det mys med Hampus!

Amanda

Jag missade bollen och han blev förbannad

Amanda: - Men Svante var inte en sån dålig förlorare. Detta är badmintion! haha..
Svante: - Men Amanda, var inte en sån jävla dålig badmintonspelare!!!

Jag fick också hans supersura och faktiskt seriösa blick..


Gymträning

I tisdags var jag på intoduktionskurs på Natulius här i byn. Hade inte allt för tunga vikter och körde utan någon vikt alls på några maskiner. Hur känns det Amanda? Sådär..
Men man går till gymmet för att bli bättre, eller hur? I alla fall. Jag har fruktansvärd träningsvärk och har haft det i drygt 1,5 dygn nu. Det är inte det att det är smärtsamt direkt utan mer att mer att det nu är vetenskapligt bevisat att jag är sjukt otränad i överkroppen.
Den enda sporten jag någonsin har, och kommer för den delen, gått på är fotboll, vilket jag spelar i drygt 4 år (tror jag..). Som de flesta vet går fotboll ut på att springa och skjuta på en boll lite då och då - alltså tränas mest benen.
Men min överkropp glöms bort i min träning. Jag tror att jag tränade vissa muskler i tisdags som jag aldrig någonsin tränat förr och det är skandal!

Men nu så, nu jävlar ska mina muskler i överkroppen trimmas!

Amanda

Do it

Känner mig lite smådöd efter skoldagen men jag lever!

Ikväll ska jag:
- städa rummet
- plugga franska glosor
- läsa ett fem sidor långt häfte om imperalismen i Kongo
- hitta några nyhetsartiklar som handlar om befolkningsfrågor
- och sist men inte roligast, läsa 60 sidor i min engelska bok!

KUL!!!

Men om jag är riktigt, riktigt ambitiös till klockan 8 så blir det film. Det här med att ha en så kallad morot brukar hjälpa!

Amanda

Tisdag

Mitt bloggande går illa nu förtiden, ackack.

Vardagen rullar! Idag har jag haft temadag i skolan men det blev en tidig hemkomst. Hann med Hampus i drygt 30 min, soooova och sedan bar det av till sjukgymnasten. Jag har nämligen lite problem med min rygg. Jag hade extremt ont i den när jag började gå dit för ca 3-4 veckor sedan. Men redan nu börjar det faktiskt kännas så mycket bättre! Har blivit tillsagd att sträcka på mig mer, vilket jag också gör, och också blivit tilldelad en del superbra övningar för rygg/nacke.
Men idag tryckte hon på några punkter vid huvudets början (?) och jag trodde helt seriöst att jag skulle avlida. Fyfan sån smärta! Men förhoppningsvis ska min konstanta huvudvärk bli betydligen mildare, så helt klart värt det.

Jaja. Skolan går bra iaf. Inte allt för jobbigt utan precis lagom. En hel del läxor men färre prov/hemtentor. GÖTT!

Imorgon fyller i alla fall min bästis Ämsi år och jag och Hampus firar ett 20 månader långt förhållande :)

Amanda


RSS 2.0