NYÅR!

Nyår är spikat, både kvällen, outfiten, folket. Blir en kväll hos en av mina bästa vänner, men de flesta av mina närmsta vänner. KOMMER BLI EN OFÖRGLÖMLIG KVÄLL!

Om jag inte hinner önska dig det imorgon vid 12, så gott nytt år!

Amanda 


Äntligen

Kärlek är för mig något jag inte riktigt kan sätt fingert på. Det finns många spekulationer men något jag älskar är att vakna intill någon som jag älskar högt vet jag i alla fall har stor betydelse i ordet kärlek. Att vakna av att någon smeker mig rygg, sedan ler sådär fint och säger "godmorgon" får mig att smälta. Du har varit saknad Hampus!


Mellandagarna

Nu är julen i princip över och överlag har det varit bra. Bra julklappar, bra mat, bra umgänge, bra på tv. BRA helt enkelt!

Mellandagsrean är igång och som var år beter sig många av konsumenterna sig som djur, drar och sliter i bytet tills de kommit till matbordet; kassan. Helt galet egentligen. Bara för en jäkla tröja på HM för 49 kr.
Jag var på Nova Lund idag. Gina tricot tog första priset för mest hysteriska konsumenter! 

Men även fast det är så kaotiskt i affärerna älskar jag det. Det är en av de höjdpunkter på året för Amanda Nilsson, bokstavligt talat! Så imorgon blir det malmö, fredag blir det troligtvis Lund och avslutningsvis blir det på söndag Nova med Hampus. Måste hitta nyårskläder, det ligger högst på listan!
Btw, nyår är spikad. Ska troligtvis till Ida med de närmsta vännerna; kan inte bli annat en en lyckad kväll!

2 dagar kvar, Hampus. Jag kommer äta upp dig av saknar när du kommer hem! Du får mig alltid att le, alltid tröstar du mig när jag är ledsen, alltid när jag vaknar dagen-efter säger du att jag är söt fast jag ser förjävlig ut med smink i hela huvudet, alltid får jag se det jag vill på tv, alltid säger du saker alla tjejer vill höra, alltid kommer du när jag vill ha dig här, alltid är du glad.. jag kan fortsätta hela natten. Whampi, jag älskar dig =)

God juuuuuuuuuul

Imorgon är det årets längsta dag, julaftooon! =) Julstämmningen är maxad och julmusiken är bättre i år en någonsin! Kommer bli great!

Jag trodde inte det skulle vara såhär svårt att vara ifrån Hampus. Det går inte beskriva hur mycket jag faktikskt saknar honom! Har hans tröja där jag öööst på parfym så den lättar saknaden faktiskt lite. Dock är det riktigt svårt ändå. Vi har träffats varje dag sedan i mitten av sommaren.. Men vara 5,5 dagar kvar nu så :)

Girlsnight igår, sjukt myys. Tack för allt flickor! Mellandags rean, ohyes!

Kul med Jul - Frans

Amanda


Längtan

Hampus, kom tillbaka. 7 dagar tills jag får vara i din famn igen :/ USCH

ILA

Jag heter Amanda och jag tillhör det fientliga gruppen. Men egentlgien är vi inte speciellt fientliga vi tycker bara inte om andra människor och så vill såklart uppnå ett bra betyg och en bra future city. Eftersom vi är så kallade omogna och fientliga så tycker jag också vi ska få vara immuna mot de andra grupperna, tack! Idag blev jag less. Men ta inte illa upp.

När det gäller andra faktorer är jag också riktigt jäkla less. Att alltid bli jämförd. "ååh, vad har du för betyg i det", "hur gick det för dig på det och det provet". Hur orkar ni? Jag antar att vissa har för mycket energi som de väljer att utnyttja på andra människors liv eller dyligt.
 

Amanda


Vem har OC, säsong 2?

Idag har jag trotsat mig själv. Jag har tidigare lovat mig själv  att inte bli någon OC-nörd.. Idag har jag sett hela säsong 1 nonstop. Så nu söker jag någon som vill låna ut säsong 2 till mig imorgon? Det är synd om mig för jag är sjuk. Kontakta mig gärna, puss och kram.

Amanda

Kärlek

Igårkväll blev jag glad, väldigt glad.
Hampus och jag låg i sängen och såg filmen "Shall we Dance?" då hampus var mycket okoncentrerad och kunde knappt sitta still. Jag sa åt honom att spela lite gitarr eller något så jag kunde få se filmen utan att han skulle fnittra som en treåring. Hampus tog lydigt fram gitarren och började spela något som nog inte har någon direkt titel. Efter han spelat något titellöst i någon minut såg han mig i ögonen och spelade och sjöng Sång till Friheten av Björn Afzeluis; "Du är det finaste jag vet, du är det dyraste i vääärlden..." Det var kärlek!

Jul

Jag känner  mig som en 5årig flicka bokstavligt talat. Det är galet vad jag längtar till julafton! Det är i princip det enda jag tänker på just nu. Vi har satt upp granen (som för övrigt är skitful för jag blev nedröstad i år igen) och vi har gjort pepparkaksdeg som just nu är halväten och julstämningen är maxad. Under granen ligger en massa paket och jag känner sånt sug till att dyka under granen och skaka på alla klappar. Men jag får inte för mina föräldrar för då gömmer de dem till Julafton och det vill jag verkligen inte för då kan jag inte ens titta på dem!
Den 24 december skall firas tillsammans med släkt i familjen Nilssons lya hemma i Genarp. Det kommer förvånansvärt många av släkten vilket är supertrevligt! Däremot kommer inte gammlemormor, min älskade Hanna-Lisa. Hon lever men är fortfarande förlamad i ena benet pga hjärnblödningen. Som jag kommer sakna henne på måndag!

Amanda

Grattis boyfriend

Idag fyller Hampus år, jeeej! Skulle egentligen med hans familj/släkt till malmö och käka men jag mår så illa och vill bara spyyy så jag stannar hemma för att inte få de andra att tappa aptiten eller dylikt.  

Dagen har jag ägnat åt att städa rummet, sova, se film, lite mer sova, spela The Sims och ännu en film. Riktigt härlig helgdag! Om jag är bättre ikväll så är det middag hos Jansson och sedan grattar jag självklart Hampus. Får hoppas på det bästa helt enkelt :)

Men nu ska jag gå och sooova igen för det är det bästa jag vet.

Amanda

Tävling

Har fått reda på de flesta betyg nu. Inte sänk mig i något men däremot höjt mig i ett antal ämne, vilket är mycket mycket trevligt. Ska bra förbättra ett fåtal saker i vissa ämnen sen blir det mvg i även de för min del =) Jag har ett mål vad det gäller skolan; ha högre utgångspoäng än storebror. Just nu har jag precis samma poäng som han hade. Så nästa termin är det kämparglöden som skall fram! Jag har alltid tävlat med honom, vad det än gäller. Oscar är så omtalad i släkten att han är så duktig och smart och blablabla. Men snackas det om mig? Ja, delvis; korkad. Men nu jäklar, nu ska alla få se när jag får mina utgångsbetyg!


Amanda

Lucia

Luciatåget går enligt tradition genarpsskolans niondeklassare, vilket i år var vi! De två tåg vi gick blev riktigt lyckade och våra älskade pepparkaksgubbar våra grymma.
Jag svimmar väldigt sällan men idag under första tåget vi gick var jag riktigt nära. Jag hade både Louises, Isabells och mitt egna ljus relativt nära mig. Och de tog nästan allt syre dem jävlarna! Riktigt läskigt när man blir sådär snurrig och allt mörknar. Men andra tåget gick betydligt bättre för min del (Y) Men nästa gång jag ska gå lucia ska jag kräva en demokratisk omröstning angående tärnornas ljus.

Klockan halv 2 var det tid för mig, jiggle och hampus att springa konditionstestet som vi nu skjutit upp i några dagar av olika anledningar. Jag och Jocke bangade igen pga halsont och ska springa på måndag istället. Men Hampus sprang däremot det och klarade mvg vilket är äkta duuktigt!
Jag, Hampus och hans mamma åkte in till akuten i tisdags för hampus har hjärtklappning titt som tätt. Men idag efter hampus sprungit testet hade han sån sjuk hjärtklappning så jag höll bokstavligtalat på att ringa 112! Man såg utanpå huden hur hjärtat dunkade och hampus var skräckslagen. Vi får diagnosen om någon dag om det är något fel på hans hjärta, vilket jag tyvärr tror det är. Men håll tummarna!

Amanda

Dyr

Idag gick jag hem från skolan, ont i magen! Gick hem och la mig någon timme sen kändes det genast mycket bättre. Jag har sett shrek 3 och bakat kärleksmums, alltså en ganska mysig dag!

Imorgon är det lucia. Så myyysigt så det finns inte! Tre luciatåg ska jag medverka i med början 07.20. Och jag måste berömma Alexandra Wedel ännu en gång för hennes fantastiska sångröst och framför allt det mod hon har till att besulta sig för att sjunga solo. GO GIRL!

Igårkväll när jag kom hem från Hampus så borsta jag tänderna och tog bort mascaran. Då kommer min kära moder i och blir helt hysterisk när hon ser hur "mycket" tandkräm och sminkborttagning har tagit.
Hon utbryter genast " - Men AMANDA, när du blir vuxen så ska du få se hur jäkla dyr du är"
Är det bättre att veta att jag är billig, nej tänkte väl det. Man kan se allting ur olika perspektiv mother :)

Mitt Shakespeare arbete, åååh wonderfull! Inte ett ända fel i varken stavning, språk, upplägg eller fakta. Ett helt klart mvg, tack määggzi!

Amanda


Jinnarp

Under praon på Café Mondo lovade jag mig själv att aldrig sätta min fot inom cafébranschen igen. Dock trotsade jag mig själv idag och begav mig till Mondo för att hjälpa till i någon timme. Ändå ganska trevligt för både Marie och Maria arbetade idag! Efter jag fått min dagslön begav jag mig till Jättekul och handlade godis och sen satt jag mig i busskuren och väntande på bussen i en timme. Sammanlagt har jag väntat på bussen i 80 minuter idag. Det är skandal! Men, jag antar att det är så det är när man bor på landet; frysa och bli blöt.

När jag kom hem till jinnarp var julskyltningen i full gång. Däremot var det tråkigt att det pisseregna och då inte heller var massa trevliga genarpare var ute och promenerade i vår kära by.
Men raketerna klockan 7 på konsum, UNDERBART!
En sak måste jag erkänna och jag vill inte ha några retfulla kommentarer på det! Jag har alltid varit livrädd för raketer . Så långt jag kan minnas! Detta därför att min farmor skrämde livet ur mig när jag var sådär 4 år att många får raketpinnarna i huvudet, ibland brinner de till och med och man kan faktiskt dö!
När man får höra något sådant när man är en liten flicka så blir man inget annat än livrädd! Således, jag gick inte utanför dörren på nyårsafton under raketuppskjutningen förrän jag var 13 år gammal. Första gången var på julskyltningen det året jag fyllde 13. Och efter jag fick raketsot i ögat idag så kan det bli ett osäkert val; inomhus/utomhus på nyår.

Amanda

Idol

Jahapp, nu är det fredag igen! Riktigt chill. Ikväll blir det nog mys hos jansson framför tv-n. IDOL FINAL! Får bara inte missas. Okej, jag erkänner.. jag har sett alla avsnitt denna säsongen. Att missa slutet vore en skandal! Kom och tänka på en sak; tänk hur Marie & Amanda känner sig just nu.
De måste vara förjäkla nervösa. Jag stirrrar upp mig för ett dumt konditionstest. Men de, de ska stå på en scen framför halva Sverige. Tänk så glömmer man texten, trillar, tappar kjolen.. fyfan.

Men innan det blir en kväll av spikande framför tv-n återstår det att skriva en lapprapport om vad mjölk innehåller. Extra roligt att denna rapporten har grymt stor betydelse för mitt NO-betyg denna terminen! Men det går nog bra.
Rikard brukar vara relativt snäll i sina bedömningar så =)

17 dagar kvar

Amanda

Fördomsfull

Idag har jag snokat runt på bilddagboken igen. Jag förvånas varje gång jag läser deprimerade texter åt personers bilder. Det är mörkt och riktigt läskigt det vissa skriver.
Att skriva, och framför allt tänka så deppigt dag ut och dag in. Jag förstår det bara inte! Sådana personer placerar jag i ett visst fack; EMO
Anklaga mig för fördomsfull! Men det är i det facket jag tycker sådana personer hör hemma. Jag hör ofta att jag inte bör vara så fördomsfull mot de som klär sig svart och färgar håret i någon superskojig färg. Jag kan inte hjälpa det! Jag antar jag har fått det från min farmor; "gå inte på gymnasieskolan med massa svartklädda. De ser läskiga ut och är säkert farliga också.
Jag behöver inte nämna vilken gymnasieskola det är. Jag har verkligen inte något emot denna skolan! Det var absolut inte det jag syftade på.

Det jag menar är att låt mig vara fördomsfull. Jag tycker det är grymt omoget, töntigt och jag vet inte varför man skriver hur kasst man mår på internet av alla ställen. Klottra i din anteckningsbok i skolan eller var fan som helst. På internet visas det för ALLA. Kanske också för dina föräldrar. Hur tror du att dina föräldrar känner sig när de läser det du skrivit på internet? Det blir troligtvis väldigt ledsna och känner sig enormt misslyckade som föräldrar. Tänk på dina närstående för helvete.

Det jag tycker är värst är att "stilen" Emo ser man i allt yngre och yngre åldrar. Sjundeklassare som skär sig. DET är förfärligt om något. Men jag antar att många yngre som vill bli "punkare" tänker just såhär:
- Det är så här man gör när man klär sig i svart och tycker om punkmusik. Då hör det till att vara inlåst i mig själv och dessutom kanske skära mig någon gång i veckan.

Snälla, var förebilder åt de mindre också och tänk på vad du gör och skriver!

6 december

Jag har fått inspiration av melinas fenomenala idé att lägga bilddagboken halvt åt sidan och ägna mig åt blogg.se istället. Just nu känns den som en bra idé, dock får jag se hur länge mitt skriv tålamod håller i sig!

Snart är 2007 över och det blir troligtvis 2008. Det nya året kommer erbjuda en hel del trevliga aktiviteter och upplevelser i mitt liv. Jag kommer gå ut grundskolan, börja läsa samhälle på någon kommunal skola, jag får slutbetyg, jag åker på semester, jag kommer träffa nya människor, jag kommer förhoppningsvis fira 1 år tillsammans med Hampus och så mycket mer! Obeskrivligt hur jag längtar.

Men på ett sätt är det negativt, jag kommer antagligen att jämföra 2008 med 2007, så blir det oftast för mig.
Jag jämför. Detta året som håller på gå mot sin slut har varit helt perfekt! Riktigt jäkla lyckat.  Jag kan sitta hela dagen och rabbla upp allt som har hänt! Men det pallar så för att nämna ett fåtal saker; Hampus, betygen, Frankrike, Genarpsdagarna, myskvällar med vännerna, Årjäng, jacuzzin, shopping som har slutat great, sommaren ALLT. Och än är det inte slut! Men förhoppningsvis blir nästa år minst lika bra.

Btw, jag har nu funderat ut en rad nyårslöfte;
- Bli en snällare människa
- Få tjockt hår igen
- Äta nyttigare
- Få ytteligare några poäng vad det gäller betyg
- SHOPPA MER

Amanda


RSS 2.0