Dagen innan

Dagen innan nyårsafton. Min nyårkväll blev spikat först igår. Det blir en helkväll tillsammans med vänner hemma hos Kajsa! Kan inte bli annat än lyckat.
Men innan kvällen är kommen så ska jag hinna fixa naglarna, hjälpa till att bära skåp (?) och faktiskt ut och springa. Det där med att springa är dock mycket, mycket preliminärt.

Idag har jag städat nästan hela dagen.. så fruktansvärt tråkigt! Jag tror jag börjar bli sjuk nu igen. Känner mig så matt och dessutom har jag börjat få ont i halsen. Aja, vi får hoppas på det bästa.

Nej, nu ska jag in i duschen och sen vidare till min Hampus. Vi ska spela biljard och titta på film!

Gott nytt år!


Analys av rean

Klockan 10.00 parkerade vi bilen på Novas parkering. Gina Tricot var först ut för min del och folket där inne var som patetiska djur, precis som i fjol. Hittar en lila tunika och redan nu börjar orken sakta sjunka. Men men, jag tog mig varvet runt och brände endast 600 spänn! Köpte utöver tunikan bara ett par chinos, lite smink och ännu en lila tröja. En lyckad mellandagsreadag helt enkelt, hah. Imorgon ska jag in till Lund med Amelie och förhoppningsvis Sabina. Jag ska leta efter pälsmössa för det är så coooolt och så ska jag leta efter jeans. Vem tror att jag kommer att komma hem med ett antal tröjor istället? ....

Nu ska jag åka till farmor för att äta ännu mer julmat!

Amanda

Årets höjdpunkt

Imorgon börjar mellandagsrean. Kan ni fatta det? MELLANDAGSREAN! Höjdpunkten på året utan tvekan. Jag och min älskade pappa smygstartade dock redan idag på Svedala Outlet. Han köpte två pikéer och jag köpte ett jättefint armband.
Men, imorgon kör jag igång på riktigt. Klockan 10.00 börjar jag och min kära familj på Nova lund för en dags bestående av fynd. Åh, det ska bli så kul! Haha.

Dagen efter

Igår var det som sagt julafton och det var samma visa som förra året: trevliga släkten, alldeles (!) för mycket mat och superfina julklappar. En lyckad kväll i familjen Nilssons lya! Bästa presenten var nog ändå ett USB-minne som jag fick av min morbror Peter. För mig är detta USB-minne väldigt speciellt; det är fullproppat med Hasse Andersson låtar!!!
En annan fin present jag fick av min fasters sambo, Lasse, var autografer från ett band som var med i Dansbandskampen, som han hade träffat. Så götttttttttttt :)

Idag är det juldagen. Har sett två filmer och bara tagit det lugnt. Så fruktansvärt skönt med jullov, man kan bara slöa hela dagarna! Men något jag bara måste nämna är att jag faktiskt var ute och sprang igår, på självaste julafton! Men.. det var bara hemskt och tråkigt.

Amanda

Det där med dagsrytm

JULLLLOV! Så fruktansvärt efterlängtat. All denna stress och alla dessa påfrestningar har nu fått sin belöning - vila.
Avslutningsfest för denna terminen blev det såklart. Firade hemma hos Tove i Värpinge med många trevliga människor. Blev väldigt sent i säng men kul hade jag!

Idag är det söndag (=viiiiiiiiiila). Har fortfarande inte hittat dagsrytmen sedan i fredags så har sovit stora delar av dagen. Ikväll skulle jag egentligen till Hampus men jag vägrar se den filmen på sexan som han vill se och han vägrar se den filmen som jag vill se som sänds på fyran. Så vi beslutade att vi skjuter upp vår lilla träff till imorgon kväll då vi ska gå på bio och se Twilight. Ändå en bra överenskommelse!

Sista seriösa skoldagen

Idag var det sista seriösa dagen i skolan denna terminen! Imorgon blir det fika på samhällen och rita julkort på franskan. Ändå gött eller hur? Så galet vad terminen har gått fort. Jag har fått preliminära betyg och jag är mer än nöjd. En lyckad termin med andra ord.

Nu ska jag städa och sedan lägga mig tidigt. Ska umgås med några från klassen imorgon kväll. Bli middag ute och sedan får vi se vart kvällen slutar.

Adjöss!


Det är på väg..

Jag kommer att bli sjuk. Jag känner det på mig! Nu till jul och nyår då man absolut inte vill bli sjuk. Idag gick jag hem från skolan på grund av illamående och yrsel. Ser ni? Det är på G. Frågan är bara om det blir körtelfeber, kräksjuka, halsfluss? Ack ack..

Lite smått ironisk är jag allt!

Jordbävning?

Dagens snackis i skolan? Självklart jordbävningen. Jag låg och sov och vaknade av att allting skakade, det bullrade och saker trillade ner i huset. Min mamma sprang upp på ovanvåningen och skrek "vad var det, vad händer?!", då fattade jag att det var på riktigt. Trodde först det var en atombomb, hah. Hemskt att det händer i Skåne men tolka mig rätt då jag säger att det ändå var häftigt att få vara med om något sånt ovanligt i Sverige. Detta kommer ju skrivas i historiaböckerna!

Annars har ingenting hänt. En helt vanlig tisdag!


Belöning

Det är söndag. Naturkunskapen sitter. Jag har snart klarat en hel termin på gymnasiet och uppnått mina mål då vi talar betyg. Nu är det belöning - en helkväll med mig själv i fokus! Kvällen börjar med ett avsnitt gossip girl, perfekt.

Fotbollscup

Vad hade Genarps F93 gemensamt med 08-orna idag?

:(

Lördag

Helgerna går så otroligt fort, det är ju redan lördagkväll! Igår hade jag kul med några av mina allra bästa vänner. Vi såg idol och sedan stack vi till kyrkan och såg lucia. Ändå mysigt! När lucian var slut så blev det snöbollskrig, allianser skapades och allianser dog ut. Men kul hade vi!

Idag då? Jag har pluggat naturkunskap (börjar fatta det redan. sensation!!), tränat och varit på middag hos min älskade Hampus. Snart ska jag sova. Futsal DM i Skurup imorgon! Ändå gött.

På måndag är det mitt sista prov denna terminen och gud så skönt det känns. Inte för att vi har haft sååå mycket prov men är jag ändå helt slut. Har stressat ovanligt mycket denna hösten, tyvärr. Men jag får inte allting och gå ihop just nu och det är tragiskt. Det är olika vänskapskretsar som man vill träffa lika mycket, studierna, hjälpa till hemma, natilus, fotbollen och en pojkvän som tyvärr har fått lida mest denna termin som gått. Men jag hittar ingen lösning. Det finns liksom ingenting som jag kan priotera bort utan att någon eller jag själv tar skada av det. Lösning någon?

Amanda

Lucia

Imorgon är det lucia! Så mysig högtid med massa tända ljus och härliga julsånger. Jag var faktiskt på ett luciatåg imorse klockan 8.00. Dock inte på min nya skola utan på min gamla. De var så duktiga och fina de där niorna! När luciatåget var slut tog jag bussen in till Lund för att ha en samhällslektion. Snackar befolkningsfrågor, vilket ändå är ganska intressant. Samhälle är lättans favoritämnet, hah!

Nu är det i alla fall fredag. JIPPIIIII! Ikväll ska jag umgås med en del av mina härliga genarpsvänner, imorgon ska jag plugga och på kvällen chilla järnet inför DM i futsal dagen därpå. Kan bli en bra och lagom jobbig helg helt enkelt.

Nu väntar duschen och sedan beger jag mig till Hännsi. Ha en bra fredagkväll!

Amanda

Nya krafter

Historiaprovet gick bra och är här med anklarat. Så nu går jag på naturkunskapen, som jag har prov i på måndag. Dock är det sista provet innan jul och det känns så skönt! Fick förresten tillbaka mitt samhällsprov, "så styrs Sverige", och jag fick 44/46. Det går så bra nu! Nästan synd att gå på jullov om drygt en vecka.
Nej förfasiken, nu skojade jag allt till det!

Har precis ätit en liten tallrik filmjölk med kanel och socker och druckit en kopp Chaite. Känner att mina krafter börjar komma tillbaka, vilket behövs inför någon timmes pluggande. Men jag känner på mig att mitt studerande kommer gå utmärkt idag. "Dansbandsfavoriter" är nämligen färdignerdladdat!!!

Nu ska jag sätta igång. Men ännu en kopp te och dansband dånandes ur högtalarna. Ändå gött :)

Amanda

Historiaprov och jul

Jag börjar få grepp om imperialimsen och första världskriget, äntligen! Fortfarande är det ganska rörigt men jag kan nog i alla fall sätta ett VG imorgon på provet.

Igår hade vi d-dag och det var skööönt! Pluggade, var på Nova och handlade julklappar och tränade fotboll på kvällen. 

Idag var första skoldagen denna veckan och redan nu har vi fått en hel del läxor. Grattis Amanda! Men det är jullov om lite mer än en vecka och tanken på det underlättar förstås lite. På jullovet har jag egentligen inte mycket planerat. Sova ut, umgås med släkten, äta mig jul-fet och umgås med mina fantastiska vänner. Kommer nog bli en bra jul trots allt.

Veckans höjdpunkt då? Helt klart Futsal DM på söndag. Ska bli kul men vi har svåra lag i gruppen (förvånande..). Men jag hoppas att alla chillar järnet på fredag kvällen så vi kommer på en bra placering på söndag!

julradio.se - ändå gött :)

Amanda 

Ändå..

Ikväll är det the big night! JAPP :) Ami och Kajsas födelsedagsfest. Ska bli överball och allting är spikat. Förutom en sak. Jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig! Klockan börjar ändå bli mycket nu så det är dags att bestämma sig snart. Dock kommer min ängel Amelie hit med halva sin gaderob snart, då inte hon heller kan välja något passande. Ändå gött att vi kan dela kläder!

Nej, nu ska jag fortsätta plugga till historiaprovet jag har på onsdag. Så fruktansvärt tråkigt ämne. historia! Imperialismen och första världskriget läser vi nu och jag tycker att allting är en enda stor röra. Men förhoppningsvis har jag fått rätt på all fakta tills på onsdag!

Ha en bra lördag kväll, för det ska jag ha.

Amanda


Det går bra nu

Ligger just nu utmattad i min säng. Har varit en bra dag och jag har hunnit med ovanligt mycket!
Började inte förrän klockan 14.00 då min klass skulle vara med och hjälpa till på skolans tvåor och treors årliga FN-rollspel. Jag vaknade upp hos Hampus och drog hem redan klockan 10.00 för att städa, plugga och träna. Träningen sket sig med städa och plugga hann jag med!
Hjälpte till i drygt två timmar på rollspelet och sedan var det av till en pizzeria för att käka en tidig kvällsmat med Farida, Sofia och Julkunen. Riktigt kul hade vi och god mat! Min vanligtvis lugna torsdagskväll spenderades på Lunds statsteater tillsammans med några fler brudar från klassen. Vi såg 500 med hipp hipp-killarna och det var fruktansvärt kul! Rekomenderas verkligen. Hanna Julkunens klockrena fråga till grabbarna som stod för hela föreställning "Vilken var den första planet man hittade..?". Haha! Hon är så söt den där Julkan.

Och nu ligger jag här. Skönt med fredag imorgon och underbara D-dag på måndag. Blir fett ös medvetslös på lördag då underbara Kajsa och Amelie firar sina födelsedagar. Imorgon blir det rollspel igen och efter det malmö. Kvällen är dock inte spikad än.. Blir förmodligen något riktigt, riktigt lugnt!

Något jag kommit fram till idag: Genarp är bättre än Bjärred.

Amanda

"Veckans höjdpunkt"

Måndag idag. Ändå gött. Betygsprat i Naturkunskap och jag ligger på MVG-. Helt okej Mändi! När man kämpar och uppnår sitt mål är känslan underbar.
Franskprovet som jag skrev idag gick däremot sådär. Ajajaj. Men jag gjorde så gott jag kunde, det är huvudsaken!

Funderar på att börja med en sak i min kära blogg. Det ska vara "Veckans höjdpunkt". Mm, det låter bra. Det ska vara någonting som ska bli asball och något som jag alltså ser framemot!

Så;

Veckans höjdpunkt: På lördag ska två av mina närmre vänner ha födelsedagfest och det ska bli riktigt kul! Bara roliga människor som ska dit och som det ser ut nu är många pepp. Kommer bli en fantastiskt lördagskväll med mina bästa vänner!


RSS 2.0